Na regati Pescara - Primošten od 30. - 31. 5. 2014. ukupno je sudjelovalo 33 posade. Start iz Pescare je bio u 16 h u petak.

Zbog  jake bure na otvorenom moru više od polovice regatnih brodova se vratilo nazad u Italiju tako da je u Primošten došlo samo 15 brodova.
Prvi je po realnom vremenu u subotu u 7:47 h došao brod Deva (Grand Soleil 54) sa kormilarom Paolom Grottesijem. Posada JK Primoštena je stigla 6. u realnom vremenu , ali čekamo od organizatora regate da nam dostavi i rezultate po korigiranom vremenu (ORC premjer) čime će plasman naše posade biti znatno bolji.
U subotu smo naše umorne goste iz Italije malo počastili, a nakon toga na Rudini je bila organizirana dodjela nagrada na kojoj je sudjelovao i načelnik Općine Primošten Stipe Petrina.
Kolege iz Italije su prema dogovoru za pomoć u organizaciji regate  JK Primoštenu donirali  jedrilicu klase Optimist za naše najmlađe članove.
Ova regata je pokazala da su Primoštenci dobri domaćini i organizatori kako sportskih natjecanja tako i fešta. Dogovorena je daljnja suradnja između našeg i njihovog kluba u organizaciji ove regate i za sljedeću godinu kada se nadamo boljem vremenu i da će više posada doći u Primošten.
Prijatelji iz Italije su našem načelniku uručili pismo gradonačelnika Pescare. S obzirom da je Primošten 70-ih godina bio povezan sa Pescarom trajektnom linijom u ljetnim mjesecima, razvila se ideja da se sljedeće godine uvede katamaranska linija na relaciji Pescara - Primošten kojom bi pristizali turisti iz Italije.
JK Primošten zahvaljuje Općini Primošten, TZ Primošten, udruzi Krč i tvrtki Mare charter za pomoć u organizaciji regate.

Vrijeme u Primoštenu

Općina Primošten

HJS