Od 17. - 22. 2. 2017. u Primoštenu se održava već tradicionalni jedriličarski trening kamp.

S obzirom da sezona regata počinje krajem veljače jedriličarski klubovi žele svoje natjecatelje što bolje pripremiti.

Treneri nam kažu da im je Primošten idealan jer je na pola puta između sjevera i juga, a jedriličari su za par minuta već na otvorenom moru.

 

Ove godine na pripremama sudjeluje oko 50 jedriličara iz klasa Optimist, Laser radial i Laser 4.7. Uz domicilni JK Primošten tu su još JK Val - Šibenik, JK Tijat - Vodice, JK Galeb - Kostrena, JK Opatija, YC Zagreb i JK Orsan - Dubrovnik.

 

Jedriličari JK Primoštena su od 11. - 12. 2. jedrili na regati Kup Kairos 2017. u Trogiru. U klasi Optimist jedrilo je njih četvero ( Toni Nižić, Bartol Perković, Lea Skorin i Vito Juras).

Plan kluba je da se do ljeta otiđe na 6 - 7 regata zbog čega treba nabaviti nova jedra i barem još jednu jedrilicu klase Optimist jer je više djece nego jedrilica što znači da je zanimanje za ovaj sport u Primoštenu dosta porastao.

 

Na Novoj rivi je u tijeku izgradnja novog objekta gdje bi JK Primošten trebao prema dogovoru sa Lučkom upravom dobiti svoje nove prostorije. Kad završi školska godina pozivamo djecu da se upišu u ljetnu školu jedrenja.


Vrijeme u Primoštenu

Općina Primošten

HJS