Kup Primoštena

Jedriličarski klub Primošten je protekli vikend organizirao 12. put za redom regatu Kup Primoštena za klasu Optimist.

Prijavilo se 24 natjecatelja iz JK Omiš, YC Zagreb, JK Tijat - Vodice, JK Trogir, JK Val – Šibenik te naš domaći klub JK Primošten.

U subotu 15. 10. zbog prejakog juga Regatni odbor je odlučio da se neće jedriti. U nedjelju 16. 10. su uvjeti bili puno bolji za jedrenje. Odrađena su sva 3 predviđena plova. Prva dva plova su jedrena po vjetru koji je puhao sa sjevera jačine 5 – 10 čvorova.

Kasnije oko 12 sati je zapuhala tramontana koja je dostizala  jačinu od 20 čvorova i uzburkala je mora tako da mali jedriličari koji su tek ovo ljeto prošli školu jedrenja  morali odustati.

Prvo mjesto je osvojio Luka Hagenauer iz YC Zagreb (ujedno prvi do 12 godina), drugo mjesto Josip Tafra iz JK Omiš (drugi do 12 godina), a treći je bio Pave Vidakov iz JK Omiš. Toni Buličić iz JK Trogir je osvojio treće mjesto do 12 godina, a njegova klupska kolegica Petra Brkan je bila najbolja djevojčica.

S obzirom na uvjete koje imamo u Primoštenu 3 kluba iz Zagreba , Šibenika i Vodica su odlučili ostaviti svoje jedrilice u Primoštenu kako bi mogli zajedno trenirati sa djecom iz JK Primošten koji je na regati imao svoja 4 predstavnika. To su Toni Nižić, Ivan Čobanov, Bartol Perković i Vito Juras kojem je ovo bila prva regata.


Vrijeme u Primoštenu

Općina Primošten

HJS